Baneinfo uke 34

Golfbanen på Bærheim
Golfbanen på Bærheim

BANEN

Beklager, men fra min side så blir det mye fokus på været og ellers de ytre påvirkningene som affiserer oss mest. Jeg føler at jeg må være spåmann hele tiden. Hvilket vær blir det den neste uka, de neste ukene? Den neste uka ser jeg stort sett hovedtrekkene av på yr.no, men utover det er det opp til meg å spå…..! Det er faktisk helt avgjørende at jeg av og til treffer med mine spådommer. Hvis ikke kan det gå som det gikk sist gang jeg prøvde spå. Det var for tre uker siden. Jeg var sikker på at det ikke kom til å bli over 20 grader på dagtid med et snitt på 15 grader nattestid de neste ukene. Derfor la jeg løpet etter noen grader kaldere og litt mer regn. Med fasit i hånd kan jeg med sikkerhet si at jeg tok feil. Jeg så for meg noe tilnærmet normalen, men det som ble virkeligheten er at det har vært et veldig drivende vær for gressvekst. Resultatet av dette blir at vi nå har måttet gjøre en masse tiltak for å prøve å opprettholde/gjenopprette en fornuftig greenspeed. Den kan under ingen omstendigheter, med det været som har vært, og med mine valg bli veldig raske greener til kommende helg med klubbmesterskap. Det er noe dritt, men slik er det! På den andre siden så har vi gjort en del riktige ting også, kanskje mest riktige ting faktisk. Vi har klart å stoppe et pågående sykdomsangrep (rotdreper) , i tillegg har vi klart å stimulere plantene til å ta opp nødvendig næring slik at de kan utvikle et bærekraftig rotsystem som igjen stimulerer til bedre overlevelsesevne om vinteren. Utover det vil jeg si at greenene ser fine ut, de er absolutt spillbare. Jeg tror også at når regnskapet gjøres opp etter helgas konkurranser står de beste igjen som vinnere. Lykke til i jakten på golfsuksess!

Mvh Atle