Uke 45

Golfbanen på Bærheim
Golfbanen på Bærheim

BANEN
Hva skal man si….? En ny uke med utrolig flott vær. Masse mennesker i banen. Må klype meg i armen med tanke på at vi snakker om november. Det blir vanskelig å tro at alle dager er like verdifulle…tenk dere hvis den uken vi nå legger bak oss hadde vært velsignet med kuling og regn. Blir liksom ikke helt det samme uansett hvordan en prøver å vri det til.
De som har vært i banen og spilt denne uken har fått med seg at vi i banemannskapet har viet vår tid til å ta frem det «tunge utstyret».
To gravemaskiner og traktoren er i disse dager verktøyet som skal til…..Rensing av kanalsystemet på banen er en tung jobb, i tillegg ganske omfattende og ikke minst skittent. Er real sørpejobb kan en si, men en sjeldent kjekk jobb faktisk. Å rense kanalene er en utrolig viktig jobb med tanke på å holde oppe standarden i anlegget. En ting er det visuelle, som helt klart har en estetisk betydning. Men viktigheten av å hurtig transportere vekk tusenvis av tonn med vann til Hafrsfjord er helt avgjørende mad tanke på banens kvalitet. Det som vi til nå har gjort er å ta ut mer enn tre hundre tonn og tusenvis av golfballer ut av kanalene. Vi har senket vannstanden i området betraktelig og i tillegg har vi sørget for at vannet renner fortere ut av området.

Denne uken har greenene blitt sprøytet med et preparat som heter Recoil. Dette er et vokslignende middel som gjør at duggen ikke fester seg til gressplanten. Dette gjøres for å holde planten så tørr som mulig. Dess tørrere vi klarer å holde planten dess mindre sjans er det for sykdomsangrep, spesielt soppangrep.

Kos dere videre med sommerbanen Bærheim golfpark.

Mvh
Atle