Uke 28

Golfbanen på Bærheim
Golfbanen på Bærheim

Ja vel da var vi her, halve sesongen er unnagjort, men heldigvis så håper jeg at det er den beste halvdelen vi møter nå. Været har gått fra kaldt og vått til tørt og varmt. Det skjedde fort og! Alt er snudd på hodet for vår del. For bare et par uker siden spadde vi dreneringer for å ta bort vann, mens nå klarer vi ikke dekke behovet for vann selv om vanningsanlegget går på maks. Det er en stor utfordring å få dette skifte av vær så plutselig. Men det er da det gjelder for meg å stokke om kortene og hive oppsatte planer på bålet og snekre sammen nye så fort som rå!

Hastigheten på greenene våre har ikke vært all verden, det er jeg aldeles klar over. Hvorfor greenene våre er slik de er der flere grunner til. Jeg liker å h ansvaret for driften av golfbanen på Bærheim, med dette ansvaret følger det en del krav. Men jeg kan ikke gå på akkord med virkeligheten. Virkeligheten er at våren har vært meget spesiell. Dette har medført at jeg har vært meget konservativ i mine vurderinger om hvor mye jeg tør presse greenene. Jeg mener mine valg står seg godt med tanke på hva min egentlige jobb er her på bruket. Nemlig å tilby en golfbane som fremstår på best måte til enhver tid på en bærekraftig måte! Utover at vi styrer det meste av driften på banen etter hva yr.no sier så har vi et spesielt hensyn å ta, og det er at vi til enhver tid prøver å tilby et godt golfbane produkt til alle. En golfbane av vår karakter har spillere i alle kategorier. Min jobb er selvsagt sterkt knyttet opp og imot hvor mange som får 36 poeng eller mer på sin golfrunde. Derfor må jeg vurdere hele anlegget til en hver tid, selvsagt også hastigheten på greenene. Nå som regnet har gitt seg og banen blir mer «lettspilt» kan vi gjøre greenene noe raskere. Vi har nå satt inn tiltak som vil gjøre greenene raskere. Dette til noens store fornøyelse og til andres fortvilelse. Men husk! Dere har en greenkeeper og et banemannskap som arbeider hard hver dag for å være med å produsere så mange runder med 36 poeng eller mer. Den store golfgleden måles i antall gode runder og ikke i hastigheten på greenene!

– Atle