Uke 27

Golfbanen på Bærheim
Golfbanen på Bærheim

Lite spennende har skjedd med det som vi alle lengter etter, nemlig litt sol og sommer.

Men for oss har den siste uken vært ganske så spennende. Jeg inviterte greenkeeperene på de tre andre 18 hulls banene i området til å komme til oss for å se på banen sammen med meg. Vi tok spesielt for oss greenene. Det er slik at når en vedlikeholder en golfbane så kan ting gjøres på mange forskjellige måter, derfor var det utrolig kjekt og spennende og diskutere mine valg og løsninger. De stilte meg utfordrerne spørsmål og ba meg redegjør for hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde. Vi har litt spesielle vekstmasser her på Bærheim som må vedlikeholdes på sin sære måte, så derfor ble resultatet av fire greenkeepers diskusjon noen små endringer i planene for de kommende ukene. Vi fremskyndet hulling, dressing og børsting til denne uken kontra neste uke, utover dette kun små endringer.

Spennende var også mitt besøk til Bioforsk på Landvik i Grimstad. En gjeng professorer, forskere, konsulenter og golf course managers fra hele verden var invitert til Turf day. En rekke aktuelle temaer ble diskutert og noen forskningsresultater ble gjennomgått. For meg var dette en viktig dag. Det er ikke ofte jeg som golf course manager her på Bærheim får anledning til å treffe en gjeng som dette. Det blir en døråpner inn i nye og ukjente miljøer. Jeg sitter igjen med en bunke visittkort til en utrolig gjeng med flinke folk som er beredt til å hjelpe meg når jeg måtte føle et behov for det. Det er spennende det!

Åh, holdt nesten på å glemme å si at greenkeeperene på de andre banene i regionen syns banen vår var i god stand. Det er også spennende…….God ferie til dere som driver med slikt!

– Atle